-پاسخ آیت الله سیستانی درباره لباس مشکی در محرم وصفر
-پاسخ آیت الله خامنه ای درباره افطار کردن با تربت امام حسین علیه السلام
-دست زدن همراه با شادي و خواندن و ذكر صلوات بر پيامبر اكرم و آل او(ص) درجشن هايي كه به مناسبت ايام ولادت ائمه(ص) و اعياد وحدت و مبعث برگزار مي شود چه حكمي دارد؟ اگر اين جشن ها در مكانهاي عبادت مانند مسجد و نمازخانه هاي ادارات و يا حسينيه ها برگزارشوند، حكم آنها چيست؟
-پاسخ آیت الله شبیری زنجانی درباره جشن عروسی در ماه محرم وصفر
-پاسخ آیت الله مکارم شیرازی درباره اصلاح و آرایش در ماه های محرم و صفر
-پاسخ آیت الله روحانی درباره جنگ عایشه با امیرالمؤمنین (علیه السلام) از همه گناهان بدتر بود
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز روز عید غدیر
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز عید غدیر
-پاسخ آیت الله حکیم در باره افضل بودن حضرت علی علیه السلام از بقیه ائمه وپیامبران
-پاسخ آیت الله وحید خراسانی درباره سیگار کشیدن در ماه رمضان

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

  کد مطلب:15774 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:7

وظايف مردم و دولت در مقابله با رباخواري چيست؟

وظيفه مردم و دولت در مقابله با پديده شوم رباخواري، امر به معروف و نهي از منكر و نظارت عمومي است؛ زيرا رباخواري، از عوامل فساد در جامعه و به مخاطره افتاده عدالت اقتصادي و ايجاد اختلاف طبقاتي و گسترش فقر به شمار ميرود.

امام علي(ع) در نامه خود به مالك اشتر وظيفة حاكم را نظارت بر تجار و صاحبان صنايع ميداند و ميفرمايد: به كار آنان بنگر چه در آن جا باشند كه به سر ميبري و يا در شهرهاي ديگر با اين همه بدان كه ميان بازرگانان بسيار كسانياند كه بخيلاند و در پي احتكارند. به سود خود ميانديشند و كالا را به هر بها كه خواهند ميفروشند و اين سود جويي زياني براي همگان است.1[1]

بر اين اساس اصل 49 در قانون اساسي جمهوري اسلامي آمده است: دولت موظف است ثروتهاي ناشي از ربا، غصب، رشوه اختلاس، سرقت، قمار... و ساير موارد غير مشروع را گرفته و به صاحب حق ردكند و در صورت معلوم نبودن و به بيت المال بدهد. اين حكم بايد با رسيدگگي و تحقيق و ثبوت شرعي به وسيله دولت اجرا شود. متأسفانه اين اصل قانون اساسي به درستي اجرا نشده است و بايد اجراي آن را از دستگاه حكومتي مطالبه كرد.

وظيفه مردم نيز، امر به معروف و نهي از منكر با در نظر گرفتن مراحل و مراتب آن است. اگر دولت در اين راستا قصوري دارد اين عذر و دليل موجهي براي بي تفاوتي مردم نميشود؛ زيرا مسئوليت نهي از منكر تنها متوجه دولت نيست، بلكه عموم مردم اعم از دولتمردان و آحاد جامعه در قبال گناه شرعاً مسئوليت دارند.









[1]نهج البلاغه، نامة 53.



مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.